Overslaan naar content

Onze droom

is om van duurzame energie de grootste elektriciteitsbron te maken

Over Solarclarity Group

Ooit begonnen vanuit de zolderkamer, inmiddels de grootste online distribiteur van zonne-energie voor installateurs in Noord-Europa. We zijn één van de grondleggers van de Nederlandse zonne-energie markt. In onze webshop kunnen professionele installatiebedrijven alles vinden wat ze nodig hebben. Denk aan zonnepanelen, omvorrmers, batterijen en laadpalen. Wij leveren alles behalve de zon in 5 landen: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Zweden. En intussen doen we veel meer dan alleen het verkopen van zonne-energiesystemen. Want we lopen graag voorop, echte trendsetters dus. Al zeggen we het zelf. We splitsen Solarclarity Group in vier onderdelen met ieder een eigen focus.

Onze start-up Bliq is de blikvanger van de Group, een innovatief product waar we ons richten op de verkoop van een slimme thuisbatterij aansturing. Helemaal zelf bedacht, ontwikkeld en op de markt gebracht. Met Bliq heb je altijd de goedkoopste stroom van de dag.

Denim is ons pareltje en al jarenlang ons eigen zonnepanelen-merk. Nu is het tijd om zelf de vleugels te spreiden en de wijde wereld in te vliegen. Waarom de naam Denim? Denim staat voor kwaliteit, precies wat wij aanbieden. Gewoon goedwerkende panelen waar je geen omkijken naar hebt.

Deze drie onderdelen kunnen niet zonder onze Shared Services. Hier komen alle staf-afdelingen samen en faciliteren we de businesses vanuit de verschillende vakgebieden. Zo kunnen we met z'n allen het beste toewerken naar die mooie droom: van duurzame energie de grootste elektriciteitsbron maken.

De missie

een zonnige toekomst

Onze missie: het versnellen van de energietransitie naar een schone en duurzame energievoorziening. Toen we in 2008 begonnen, was de solarmarkt nog klein. We startten met pionieren in de energiemarkt, daarin liepen we voorop. Vandaag is Solarclarity de internationale online PV-specialist actief binnen Europa. Daar zijn we trots op. Maar wat oprichters Peter Desmet en Irmelin Waalkens nog trotser maakt, is dat ze hun kinderen kunnen laten zien dat ze iets hebben gedaan tegen de klimaatcrisis.

Duurzame energie is de gamechanger

Solarclarity Group is vijftien jaar geleden opgericht met als doel de omschakeling naar duurzame energie te versnellen. Wij geloven dat de transitie naar duurzame energie een urgente noodzaak is, en dat zonne-energie hierbij de gamechanger is die dit mogelijk maakt. Wij zijn dan ook voortdurend op zoek naar nieuwe technologieën en businessmodellen die de decentrale energiewereld van morgen dichterbij brengt.

We doen het niet rustig aan. We willen continue voorlop blijven lopen. Dus werken we elke dag aan een krachtig netwerk aan partners en leveranciers. Ons assortiment beweegt mee met de behoeften van onze klanten en de markt. We hebben inmiddels zoveel panelen geleverd dat we met dat totale vermogen steden als Arnhem, Luik of Uppsala een jaar lang van stroom kunnen voorzien.