Overslaan naar content

Sales Engineer Solar

Op locatie
 • Amsterdam, Nederland
€ 4.000 - € 5.000 per maandBusiness Development

Functieomschrijving

Ben jij gepassioneerd door technologie en duurzaamheid? Bij Solarclarity nodigen we je uit om jouw technische en commerciële kennis te laten schitteren als Sales Engineer. In deze nieuwe functie mag je ons verder helpen om de transitie van duurzame energie te versnellen door een bijdrage te leveren aan innovatieve projecten! 


Hoe jouw rol eruit ziet

Met onze groothandel en online verkoop bedienen we installateurs en richten we ons voornamelijk op zonnepanelen, batterijen, omvormers en montagemateriaal.  Simpel uitgelegd ben je de schakel tussen onze technische producten en de behoeften van onze Nederlandse klanten. Maar wat betekent dit nou precies? Je bent niet alleen technisch onderlegd, maar hebt ook een passie voor het overtuigen en adviseren van klanten. Je verzorgt bijvoorbeeld boeiende trainingen en webinars, adviseert klanten over de meest geschikte oplossingen, en zorgt ervoor dat technische kennis altijd beschikbaar en up-to-date is door een databank te maken. Jouw naam wordt als eerste geroepen onder collega's als het gaat om een technische vraag. 


Installateurs zijn zelf al ontzettend technisch en aan jou de mooie uitdaging om hen te adviseren zodat zij hun eigen verkoop kunnen stimuleren. Denk aan vragen zoals: Hoe motiveer je de terugverdientijd van batterijen? Welke omvormer past bij deze specifieke toepassing? 

In Nederland ben je de enige sales engineer. Je werkt veel samen met accountmanagers en customer support specialisten. Daarnaast vorm je een projectgroep met andere technische collega's, onder andere uit Frankrijk en Zweden. Samen denken we na over de toekomst van groene energie!

Wat krijg je van ons? Een hele hoop!

We hebben de belangrijkste voorwaarden voor je opgesomd:

 • Geld: Een competitief salaris tussen 4000 en 5000 euro per maand op basis van 40 uur.
 • Vrijheid: Je krijgt de vrijheid om ondernemend te zijn en je functie zelf in te richten.
 • Vakantiedagen: Geniet van 25 vakantiedagen en vrij op 2 januari.
 • Borrels en bedrijfsuitjes: Naast hard werken, lachen we ook graag met elkaar tijdens gezellige borrels en bedrijfsuitjes.
 • Opleidingen en trainingen: Profiteer van opleidingen zoals Switch2Solar en trainingen van leveranciers om je vaardigheden verder te ontwikkelen.
 • Lunch: Geniet elke dag van een heerlijke lunch in ons gloednieuwe bedrijfsrestaurant.
 • Laptop en mobiel van de zaak: Je ontvangt een laptop en mobiel van de zaak om je werk optimaal uit te kunnen voeren.

Vereisten

Wanneer jij de ideale kandidaat bent

 • Je hebt minstens 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie zodat je de klappen van de zweep al kent;
 • Je vindt het leuk om met collega's en klanten te sparren. Een luisterend oor bieden, een commerciële mindset en de technische kennis zijn eigenschappen die hierbij passen. 
 • Je bent op zoek naar een baan voor 32-40 uur per week, spreekt vloeiend Nederlands en Engels. Als je ook vloeiend Duits spreekt, is dat een dikke plus.


Hier wil ik mijn baan van maken!

Ben jij klaar om jouw stempel te drukken op de toekomst van duurzame energie? Solliciteer vandaag nog op deze functie als Sales Engineer en laat jouw passie voor technologie en innovatie stralen bij Solarclarity! Eerst nog wat vragen? Stel ze gerust aan mij, Nadine Gobin, via 06 45 52 17 19. Tot snel!

Op locatie
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
€ 4.000 - € 5.000 per maand
Business Development

of

Op locatie
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
€ 4.000 - € 5.000 per maand
Business Development

Het sollicitatieproces

De stappen naar jouw nieuwe carrière.