Skip to content

Content Marketeer NL | B2B webshop | Duurzaamheid

Amsterdam, Nederland€ 3.000 - € 4.000 per maandMarketing

Functieomschrijving

Een rol waar je jouw creatieve schrijftalent kwijt kunt en tegelijkertijd een positieve impact kunt hebben op de wereld. Daar krijg je bij Solarclarity gewoon voor betaald! En dan noemen we je onze Nederlandse Content Marketeer. Wij geloven dat jouw stem het verschil kan maken en dat jouw content een inspiratiebron kan zijn voor anderen. Benieuwd hoe deze baan er uit ziet? Lees dan snel verder!


We gaan geen verkooppraatje houden maar willen wel even het volgende kwijt: we zijn dé groothandel in zonne-energiesystemen en bieden onze installateurs de beste service met een glimlach. We verkopen onze producten uitsluitend via onze webshop. Jouw expertise gaan we gebruiken om ons online succes verder te vergroten. Met een sterke e-commerce mindset en een passie voor de Nederlandse taal, kun jij onze klanten voorzien van alle benodigde informatie.  


Jouw baan in een notendop

 • Je begrijpt als geen ander hoe onze klanten denken en weet hen te voorzien van de juiste informatie op onze website. Jouw teksten zorgen ervoor dat installateurs weten dat ze bij Solarclarity alle producten kunnen vinden die ze nodig hebben.
 • Je werkt samen met ons geweldige marketingteam en creëert data-gedreven content die perfect aansluit bij de behoeften van installateurs. Jouw teksten zijn niet alleen informatief, maar ook boeiend en overtuigend.
 • Je verbetert onze website met nauwkeurige, up-to-date en kwalitatieve Nederlandse content. Met jouw e-commerce mindset zorg je ervoor dat onze webshop perfect aansluit bij de wensen en verwachtingen van installateurs.
 • Je bent verantwoordelijk voor alle (marketing)communicatie voor Nederland en Belgie (Vlaanderen). Dat betekent van "bedankt dat je klant bent geworden e-mail" tot de de social media post op onze Facebook pagina. Maar ook 'de advertentie tekst in Solarmagazine' of een 'simpele' Google Ads advertentie. En natuurlijk ook de nieuwsberichten op de website.
 • Je helpt bij het organiseren van vakbeurzen in Nederland en bent het aanspreekpunt voor potentiële klanten. Met jouw enthousiasme weet je installateurs te overtuigen van de meerwaarde van Solarclarity.
 • Als Nederlandstalige collega help je ons bestaande content te verbeteren, nieuwe content toe te voegen en vacatureteksten te vertalen. Jouw taalvaardigheid en oog voor detail zorgen ervoor dat onze communicatie altijd foutloos en professioneel is.


Wat bieden wij jou?

Bij Solarclarity kun je rekenen op het volgende:

 • Een aantrekkelijk salaris tussen 3000 en 4000 euro per maand op basis van 40 uur per week, afhankelijk van jouw ervaring.
 • Een energiek team en een bedrijf dat razendsnel groeit. Bij Solarclarity zijn we gedreven en progressief, altijd gericht op vernieuwing en groei.
 • 25 vakantiedagen en altijd vrij op 2 januari. Bij Solarclarity vinden we een goede werk- en privébalans belangrijk.
 • Wij betalen 50% van jouw pensioenpremie. Zo zorgen we samen voor een financieel stabiele toekomst.
 • Reiskostenvergoeding van 0,30 euro per kilometer. Zo kom je gemakkelijk naar ons kantoor in Weesp.
 • Een fantastische lunch verzorgd door Marjo en Astrid op ons kantoor. Er wordt er goed voor je gezorgd.
 • Epische (after-work) borrels in onze eigen SC-Bar of op ons zonnige dakterras. We houden we van gezelligheid en ontspanning.

Vereisten

Wat jij in je rugzak meebrengt: 

 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie. Jij weet wat er nodig is om onze installateurs te bereiken en te overtuigen.
 • Schrijven is jouw passie. Met jouw sterke schrijfvaardigheid weet je de juiste snaar te raken bij onze doelgroep.
 • Vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Als Nederlandstalige Content Marketeer kun je foutloos communiceren in het Nederlands en Engels.


Werken bij Solarclarity

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu en maak kans op één van de leukste banen van Nederland! Bij Solarclarity hanteren we een simpele aanpak, zijn we moedig, progressief, klantgericht en werken we samen! Als Nederlandse Content Marketeer kun jij bijdragen aan onze groei en succes.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met ons via recruitment@solarclarity.nl. Tot snel!

Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
€ 3.000 - € 4.000 per maand
Marketing

of

Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
€ 3.000 - € 4.000 per maand
Marketing

Het sollicitatieproces

De stappen naar jouw nieuwe carrière.